14. 6. 2024   |   svátek má Roland
 

Bílá fazolová polévka

Název Množství a jednotka
bílé fazole 150 gramů
olej 2 lžíce
cibule 1/2 kusu
hladká mouka 1 - 2 lžíce
klobása 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Bílé fazole si namočíme přes noc. Druhý den je uvaříme v tlakovém hrnci, 20 minut, do měkka.
Cibuli nakrájíme na jemno, klobásu na malé kostky. Na oleji osmažíme do růžova cibulku. Zaprášíme moukou a chvíli opražíme. Zalijeme vodou, důkladně rozšleháme. Přidáme nakrájenou klobásu, uvařené fazole a dochutíme pepřem a solí. Chvíli vše provaříme a na závěr vmícháme zakysanou smetanu.


 


RECEPTY

Pstruh na bylinkách

Postup: Pstruhy očistíme, oškrábeme šupiny pod tekoucí vodou směrem od ocasu k hlavě,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

"Pizza" rohlíčky

Postup: V misce si rozmícháme kečup a oloupaný prolisovaný česnek.Rohlíky překrojíme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Králova vila

Naším cílem je věnovat se vám s maximálním úsilím a pokusit se vám splnit...